Červen je měsíc výletů, proto jsme nabídli všem učitelům, žákům a studentům základních a středních škol možnost čepovat kvalitní (perlivou i neperlivou) vodu na největších českých nádražích, a to zcela bezplatně. 

Lokni provozuje síť filtračních stanic na pitnou vodu na vysokých školách a klíčových nádražích v celé České republice. Naše stanice poskytují kvalitní a zdravou filtrovanou vodu jako alternativu k balené, navíc umožňují natočit si také perlivou. Snažíme se tak přispět k ochraně životního prostředí, snížení spotřeby jednorázových plastových lahví a podpořit zdraví široké veřejnosti. 

Komunita Lokni se v ČR rozrostla již na téměř 100 000 uživatelů, z nichž si každý den plní v naší síti svou láhev skoro 20 000 lidí. Věříme, že kromě ekologie a zdraví má náš projekt také významný edukativní přesah.  

Pokud byste měli zájem tuto možnost během měsíce června využít, stačí si stáhnout naši Lokni aplikaci do mobilu a přihlásit se pomocí níže uvedeného přihlašovacího jména a hesla (ty zasíláme školám e-mailem). Až do konce června tak budou moci  učitelé a žáci čerpat neomezeně a bezplatně zdravou a kvalitní filtrovanou vodu v našich zařízeních. 

Kde filtrační stanice LOKNI najdete 

Najdete nás na 13 klíčových nádražích v Česku (mapa zde)
Praha hl. n., Praha-Smíchov, Praha – Masarykovo nádraží, Kolín, Hradec Králové hl. n., Náchod, Děčín hl. n., Plzeň hl. n., České Budějovice, Břeclav, Ostrava, Česká Třebová, Olomouc. 

Co filtrační stanice Lokni umí? 

  • Kvalitní a zdravá voda: Filtry Lokni jsou testovány Farmaceutickou fakultou UK v Hradci Králové a prokazatelně odstraňují chlór a vedlejší produkty chlorace , pesticidy, residua běžných léčiv a hormonálních látek a také nežádoucí chutě, pachy a všechny nečistoty větší než 0,2 mikronu. UVC LED světlo zbavuje vodu případných bakterií a mikroorganismů. Důležité také je, že naše filtrace zachovává ve vodě nejdůležitější minerály, jako je hořčík a vápník. 
  • Ekologická udržitelnost: Pomocí našich stanic snižujeme množství odpadu z jednorázových plastových lahví. 

Přejeme učitelům i žákům a studentům spoustu krásných zážitků na výletech.